Posted on Hozzászólás most!

Szekszárd Asztalitenisz Club

Interjú Szily Györggyel a Szekszárd Asztalitenisz Clubbal kapcsolatban. Az egyesület JOOLA által támogatott.

– Be tudná mutatni a Szekszárdi Asztalitenisz Clubot!

– A klub 1998-ban alakult. A kezdeteket Sáth Sándor vitte a klubban és az évek alatt felépített egy olyan egyesületet, amely mindig éremért tudott harcolni, kilépett a nemzetközi porondra. Egy nagyon szépen működő klub alakult ki. A klub életében körülbelül 5 évvel ezelőtt lépett be a Tolnagro Kft., aki jó anyagi lehetőségeket biztosított a klub számára. Ez azt jelentette, hogy egy további építkezés kezdődött el, aminek eredményeképpen el lehet mondani, hogy a klub megnyerte a bajnokságot az elmúlt 3 évben női szinten, illetve volt a Bajnokok-ligájában 3. helyezett. A Közép-Európai szuperligát megnyerte és minden évben dobogós a csapat. 5 évvel ezelőtt egy komolyabb utánpótlás nevelés is elkezdődött, aminek eredményeképpen rendelkezik a klub 1-2 válogatott gyermekkel. Ma már nagyon meghatározott klubja lett a magyar asztalitenisznek.

– Kikből áll a csapat?

– Talán a legjobb játékosunk Madarász Dóra, aki az utolsó két év felnőtt magyar bajnoka. 24 éves, de van már 3 bronzérme az Európa-bajnokságokról. Itt játszik Bálint Bernadett is, aki egy erdélyi-magyar kislány. Felnőtt válogatott játékos. Imre Leijla is itt játszik, ő is válogatott kerettag, 21 éves. Van két külföldi játékosunk. Az egyik Tatjana Bilenko, ukrán válogatott, nyert bronzérmeket EB-en. A másik egy litván játékos, aki 40 éves, de 7szeres Európa bajnok. Ő Pǎs Kaus Kiené. Az első csapatunk ezekből az emberekből áll.

– Mire büszkék a közelmúltban?

– Két évvel ezelőtt a BL-ben harmadikak tudtunk lenni. A tavalyi évben is a legjobb 8 közé jutottunk. Klubcsapatok szuperligájában második helyezést értünk el. Az elmúlt 3 évben mi vagyunk a védői a magyar bajnokságnak. Ezen kívül egyéni magyar bajnokaink vannak, párosban is nyertük a magyar bajnokságot. Azt gondolom, hazai szinten vannak kiemelkedő eredményei az egyesületnek.

– Mik a célok a közeljövőben?

– Szeretnénk idén is megvédeni a címünket, bár a játékosállományunk az elmúlt évekhez képest, talán idén a leggyengébb. Szeretnénk, ha a női vonalon mi lennénk a legeredményesebbek. Az 1-2 gyermek, aki most kezdett válogatott lenni, még stabilabb játékot tudjon képviselni a jövőben.

– Milyen a kapcsolatuk a JOOLA-val? Miben segít Önöknek?

– Magyarországon talán a legkomolyabb szerződésünk van a JOOLA céggel. Ez a nemzetközi eredményeinkre hatással volt, hogy az átlagnál magasabb szponzorációt kapunk. Ez nekünk egy óriási segítség minden évben, hogy az összes sportolónkat felruházza, labdákat, asztalt, felszereléseket kapunk. Fontosnak tartom, hogy nálunk mindenki JOOLA felszereléssel játsszon. Próbáljuk az egész klubot arrafele vinni, hogy más termékeket ne is vásároljanak. Ez egy minimális viszontszolgáltatás csak, úgy gondolom így is mi tartozunk hálával. Nagyon szeretnénk, ha ez a kontaktus sokáig tartana!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük