Posted on Hozzászólás most!

Póta Georgina a legjobb nyolc között végzett az Európa Top 16 bajnokságon

Póta Georgina bejutott a legjobb nyolc közé az Európa Top 16 bajnokságon, ám ott számára véget ért a verseny.

Csoportkör híján egyből a nyolcaddöntővel kezdődött a verseny, derült ki a Magyar Asztalitenisz Szövetség oldalán. Pótára a hazai színekben szabadkártyásként induló Aikaterini Toliu várt rá a nyolcaddöntőben. Persze a védekező stílusú görög sem rossz pingpongos, 2:1-es szettelőnybe került, de Póta a sorozatban megnyert három játszmával győzedelmeskedni tudott.

A MOATSZ az alábbi gondolatokkal foglalta össze Póta Georgina mérkőzését a negyeddöntőben:

Póta a negyeddöntőben Hana Matelovával találta szemben magát, aki az első körben a román Elizabeta Samarát búcsúztatta. A cseh jóval jobb játékerőt képvisel, mint Toliu, ám ellene nem kellett annyit pörgetni, Póta játszhatta a saját játékát. Az pedig az utóbbi hetekben egyre inkább kezd visszajönni neki, amit ezen a meccsen is láthattunk. 3:1, 10:7-re vezetett, három mérkőzéslabdája volt tehát, ám a cseh zsinórban öt poént nyerve visszajött a szakadék széléről.

Valahol törvényszerű volt, hogy ezután a hatodik játszmát is megnyerje, és az is, hogy a nagy lélektani előnybe kerülve a döntő szettben szintén elhúzzon. Itt még jöhetett volna egy újabb fordulópont, Póta ugyanis 7:2-es hátrányból visszakapaszkodott 7:6-ra, többre viszont már nem telt az erejéből, így az álma, hogy végre érmet szerezzen az Európa Top 16-on, most sem vált valóra. Válogatott játékosaink formája mindenesetre biztató a szeptember 28-án kezdődő csapat Európa-bajnokság előtt.”

Eredmények:

Nyolcaddöntő

Póta Georgina–Aikaterini Toliu (görög) 4:2 (6, –13, –8, 7, 10, 9)

Negyeddöntő

Póta–Hana Matelová (cseh) 3:4 (7, –7, 10, 5, –10, –9, –7)

https://asztaliteniszezz.hu/ket-gyozelem-es-hianyerzet/

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük