Posted on Hozzászólás most!

Veretlenül lett bajnok a Győri Elektromos VSK

A JOOLA által támogatott Győri Elektromos VSK Asztalitenisz Szakosztályának első csapata veretlenül nyerte meg a 2020/2021. szezon NB I Nyugat Bajnokságát.

Lung Dániel játékos-edzővel beszélgettünk az elmúlt szezonról és az előttük álló tervekről:

Először is gratulálunk a bajnoki címhez! Hogyan állt össze a csapat a szezonkezdésre, kik alkotják a bajnok gárdát?

  • A csapatot egyrészt két győri, azaz hazai játékos alkotta a szezon során. A hazai játékosok mellé próbáltunk erősíteni, ami szerencsére jól is sikerült. Érkezett hozzánk Ceglédről egy játékos, valamint a BVSC-től kölcsönben, aki egyben az U21-es csapattagunk is volt (A négy játékos: Lung Dániel, Marsi Márton, Stanitz Gábor, Pálfy János Jakab).

Hogyan zajlott a szezon? Milyen célokkal vágtak neki?

  • Nem titkolt célunk volt már a szezon kezdetekor az, hogy Bajnokok legyünk és feljussunk az Extraligába. E cél érdekében erősítettük meg a csapatot is, és vágtunk neki a felkészülésnek, szezonnak. Szerencsére olyan jól alakult a szezon, hogy még csak döntetlent sem játszottunk, az összes mérkőzésünket megnyerve lettünk bajnokok.

Mennyire szólt közben a Covid-19 világjárvány, amely a 20/21-es szezont is érintette? Szembesültek nehézségekkel ebből adódóan?

  • A Győri légkörről mindenképpen érdemes tudni azt, hogy a hazai mérkőzések során számtalan szurkoló látogat ki az összecsapásokra és szurkol a csapatnak. Ezzel egy olyan légkört teremt meg, amely megadhatja a hazai pálya előnyét is adott esetben. Ez volt, ami a legjobban hiányzott a csapatnak és nehézséget jelentett a szezon során, ugyanis a 3. forduló után végig zártkörűen, nézők nélkül kellett végigjátszani a szezont. Szerencsére ennél nagyobb nehézséggel nem ütköztünk szemben a szezon során.

Mi jelentette a csapat erősségét a szezon során, mi az, ami hozzásegítette a gárdát a végső győzelemhez?

  • Azt lehet mondani, hogy kialakult a négy játékos között egy olyan csapategység, csapatösszhang, ami minden mérkőzésen hozzásegítette a gárdát a győzelem eléréséhez. Mindig volt olyan játékos, aki hozzá tudott tenni egy kis pluszt az adott mérkőzésen, folyamatosan bíztattuk egymást. Azt gondolom, hogy teljes mértékben kiegészítették egymást játékosaink, talán ez adta azt a plusz erősséget, amely hozzásegített Minket a végső győzelemhez.

Feljutottatok a legfelső osztályban, mi a cél a következő szezonra nézve?

  • Mindenképpen szeretnénk, hogy ha az egyesület huzamosabb ideig az Extraligában játszana. Így a következő szezonra a bentmaradás és a csapat helyének stabilizálása a cél.

Milyen csapattal vágnak neki a következő idénynek? Várhatóak-e erősítések?

  • Szeretnénk elsősorban lehetőséget biztosítani azoknak a játékosoknak, akik kiharcolták a feljutást. Ők tehát mindenféleképpen csapattagok lesznek. Szeretnénk erősíteni is egy játékossal annak érdekében, hogy céljainkat elérjük. Egy új játékos érkezése várható, akivel a tárgyalásokat már elkezdte az egyesület.

Sok sikert kívánunk a következő szezonra!

  • Köszönjük!
Bajnok csapat 20/21

Lung Dániel elmondta, hogy az egyesület, a város és a támogatók teljes mértékben a csapat mellett vannak. Már a 20/21-es szezon elején biztosították róla a gárdát, hogy amennyiben feljutnak, biztosítják a feltételeket az Extraligában való induláshoz. Hozzátette, hogy mint JOOLA által támogatott egyesület, abszolút megvannak elégedve a JOOLA termékeivel és jó érzéssel tölti el őket, amikor az eszközökkel/felszerelésekkel teli hazai “birodalomba” beléphetnek.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük