Posted on Hozzászólás most!

Nyírbátori Asztalitenisz Sportegyesület JOOLA Asztalitenisz Kft. Által támogatott csapat

Interjú Csekő Sándor szakosztályvezetővel.

– Tudna mesélni az egyesületről?

– 1991-ben a Nyírbátori BSC feloszlása után az utódjaként alakult így, ahogy a mai neve van. Alapvető célkitűzésünk az utánpótlás nevelése volt, sikerült az elmúlt évek alatt nagyon sok nyírbátori gyermekkel megismertetni a sportágat. Ebből lettek egészen jó felkészültségű játékosok. Csekő Balázs annak idején az első tízben volt a serdülő ranglistán, Lukács Balázs 6. volt az ifi ranglistán, 1986-os születésű srác. Utána jött a Majoros Bence generációja, aki a mai napig fémjelzi a mai Nyírbátori utánpótlás nevelést. Azóta is van ifi válogatott tag Molnár Dávid személyében, illetve Tölgyes Dorottya, aki vezeti a magyar serdülő ranglistát. Mindig abban az osztályban játszottunk, ahova bele tudtunk nevelni játékosokat. Jelenleg NB II-ben játszunk Tölgyes Dorottya végett. Saját terem áll rendelkezésre, ami Kelet-Magyarországon egészen jó. 14 fő részére szálláslehetőség is van. Az eredményeink alapján 2017-ben régiós utánpótlás edzésközponttá minősített bennünket a Magyar Asztalitenisz Szövetség. Nyertünk egy pályázati forrást arra, hogy bővítsük a terem alapméterét, valamint 6 szoba kerül majd kialakításra. Így Kelet-Magyarország legkorszerűbb egyesületi pontja lesz a nyírbátori.

– Elmondható tehát, hogy az utánpótlás nevelésre helyezik a hangsúlyt?

– Így van, jelenleg is azért játszunk az NB II-ben, mert az utánpótláskorú játékosainknak ez a legmegfelelőbb fejlődési lehetőség. Nem zárkózunk el előle, ha a következő évben NB I-ben kéne játszani. Az őszi bajnoki állás szerint az első helyen állunk. Az fog dönteni, hogy a játékosoknak mennyire van szükségük NB I-re.

– Kikből áll a csapat?

– Bánhidi Emil, Szőllősi Tamás, Végh Tamás ők hárman játékosedzők. Tölgyes Dorottya, Teves Balázs, Szeles Kristóf áll rendelkezésre az NB II-es bajnoki mérkőzéseken.

– Milyen eredményeket értek el az utóbbi években?

– Tölgyes Dorottya háromszoros magyar bajnok serdülőben. Szeles Kristóf, Teves Balázs országos újonc, csapat bajnokságon első helyen végeztek. Bánhidi Emil újonc magyar bajnok volt, serdülőben második. Szőllősi Tominak nem voltak olyan komoly ranglistás eredményei, de ettől függetlenül legalább 8-10 szezont NB I-ben játszott.

– Mire büszkék? Mi a közeljövőben a céljuk?

– Utánpótlás eredményeinkre vagyunk a legbüszkébben és a legboldogabbak azért, hogy ami munkát belefektettünk, megtérül a versenyeken való eredmények láttán. Céljaink az elkövetkezendő időre, hogy az utánpótlás Európa Bajnokságokon tudjunk a magyar válogatottnak olyan játékosokat adni, akik minimum a legjobb 8 közé beférnek.

– Milyen kapcsolatot ápolnak a JOOLA-val? Miben segít Önöknek?

– Több, mint 10 éves kapcsolatunk van a JOOLA-val. Minden évben felszereléssel segítik a csapatot. Ruházatot, táskát a felnőtt csapat részére. Utánpótlás játékosok részére szintén ruházatot, fákat, szoftokat is kapunk. Majoros Bence volt az első JOOLA által támogatott játékosunk, aki azt gondolom visszaigazolta a döntését, hogy érdemes a gyerekeket támogatni. Jelenleg Tölgyes Dorottya utánpótlásban, akit támogat a JOOLA.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük